Dopiero początek roku szkolnego, a uczniowie 4 klasy technikum gastronomicznego z ZSEU z Żychlina mogą pochwalić się sukcesami.
Miło nam poinformować, że Małgorzata Kubsik i Jakub Jacolik po wieloetapowych eliminacjach zostali wpisani w poczet studentów III edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Znaleźli się w elitarnym gronie 24 uczniów z całej Polski, którzy przez 10 miesięcy będą pobierali nauki od najlepszych szefów kuchni.
Poziom Akademii jest bardzo wysoki, w ubiegłym roku Żychlin miał również swojego reprezentanta – tegoroczną absolwentkę Polę Pyzdrowską, która wspierała merytorycznie swoich młodszych kolegów.
Warto dodać, że Małgosia z Jakubem dostali również zaproszenie na kolację do Restauracji by Belvedere, jako nagrodę z eliminacji.
Jakub Jacoli zakwalifikował się również do projektu realizowanego we współpracy z MAKRO „Szef dla młodych talentów”, gdzie w eliminacjach pokonał 600 uczniów i znalazł się na szczycie listy 24 najlepszych adeptów sztuki kulinarnej.
Ten rok zdecydowanie będzie interesujący dla młodych kucharzy