Zdrowe odżywianie zaczyna się od dobrych wyborów przy sklepowej półce. Umiejętność rozpoznawania produktów z dobrym składem pozwala bowiem komponować z nich wartościowe posiłki, a także oszczędzać pieniądze.

Uczestniczki drugiego spotkania z cyklu „Zdrowe jedzenie jest przyJEMne” prowadzonego przez Paulina Konkiewicz Dietetyka – specjalistkę dietetyki rodzinnej, absolwentkę Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu zdobyły w pierwszej części warsztatów teoretyczną wiedzę o tym jakich informacji szukać na etykietach. Następnie, w drugiej części spotkania, przyjrzały się opakowaniom różnych produktów, żeby móc wspólnie przećwiczyć ich odszukiwanie.

Mamy nadzieję, że po spotkaniu zakupowe koszyki będą pełne produktów z etykietą na szóstkę!

Spotkania z dietetyczką Pauliną Konkiewicz odbywają się w ramach projektu LABORATORIUM DOJRZAŁOŚCI 3.

Fot. Maria Zelek

___________________________________

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego.

Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego

Konin. Tu płynie energia

Instytut Książki

Rada Seniorów Miasta Konina